Spring til hovedindhold

2015 Crusted Port

Graham's

kr299.00
(ingen anmeldelser endnu) Skriv en anmeldelse
SKU:
186618717
Føjer til indkøbskurv... Varen er blevet tilføjet

Lokkende aromaer af brombær, lakrids, violer og en snert af mint-prægede noter. Moden, saftig sort og frisk frugt i smagen kombineres med pebrede tanniner, der giver stor spænding og struktur. Meget raffineret med udsøgt balance.

DinVinGuide 92 POINT "MASSER AF INTENSITET" Frugtig og meget imødekommende. Flot balance og masser af intensitet. Elegant med en flot syre og længde.

Beskrivelse: Graham's Crusted Port er en blanding af vine af meget høj kvalitet fra forskellige år, tappet på flaske uden klaring eller filtrering mens den stadig er relativt ung. Typisk når vinene ikke er mere end to til fire år gamle. Målet er at bevare de fyldige, modne frugtnoter i vinene. Når vinen først er aftappet, bliver Graham's Crusted Port derefter lagret i Graham's Vila Nova de Gaia i mindst yderligere tre til fire år, før den bliver frigivet til salg. Når vinen kommer på hylden, vil den derfor være lagret på egetræsfade og på flaske i op til syv eller otte år. Portvinen udvikler karakter og kompleksitet, som er beslægtet med Quinta Vintage Ports og Vintage Ports. Druerne, der er blevet brugt, er Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Sousão og Tinta Amarela.

Som med sidstnævnte forsegles Crusted Port med en korkprop og lægges vandret, hvorefter den har potentiale til at fortsætte med at udvikle sig positivt i op til otte år eller deromkring efter aftapningen. Fordi den er aftappet ufiltreret, vil den lave en skorpe - derfor navnet Crusted Port.

Graham's Crusted Port bliver traditionelt lavet på vine produceret på Quinta dos Malvedos og Quinta das Lages. Sidstnævnte ligger i Rio Torto Valley, et område hvor Graham's historisk har hentet nogle af sine fineste vine. Winemaker Charles Symington kan også vælge mellem andre højkvalitetsvine lavet på Graham's Quinta do Tua og Vila Velha og Vale de Malhadas, to Quintas privatejet af medlemmer af Symington-familien og som leverer deres fineste produktioner til Graham's.

Ligesom Vintage Ports skal Crusted Port dekanteres inden servering. Når du drikker den så nyd den evt. med en god chokoladedessert eller lagrede oste.

Specifikationer Producent: Graham's Land: Portugal Område: Douro Klassifikation: Crusted Type: Portvin Undertype: Crusted Port Årgang: 2015 Dyrkningsmetode: Konventionel Druesammensætning: Tinta Amarela, Tinta Barroca, Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional Glastype: Port Serveringsforslag: Kraftige oste, Svagt søde desserter, Frugt og nødder, Søde desserter Alkohol: 20% Proptype: Kork Flaskestørrelse: 75 cl