Spring til hovedindhold

2017 Dry Riesling, Evergreen Lake Vinyard

Keuka Lake Vineyards

kr349.00
(ingen anmeldelser endnu) Skriv en anmeldelse
SKU:
430390913
Føjer til indkøbskurv... Varen er blevet tilføjet

Elegant, nærmest harmonisk balance mellem fyldige og frugtige aromaer af lime, grønne æbler og pærer kombinerer med let salt og mineralitet. Fin syre og samtidig god krop, som fylder munden.

Om Keuka Lake Vineyards Amerikanske Keuka Lake Vineyards ligger ved de smukke Finger Lakes i delstaten New York, tæt på Canada. Her købte Mel Goldman i 1993 en vinmark og begyndte at dyrke jorden i 1997. Goldmans fire hektarer blev senere udvidet, og i 2006 åbnede han en lille vingård på stedet. Fra begyndelsen har udgangspunktet været at dyrke druer af høj kvalitet og at producere vin til restauranter i den bedre ende. Ved et besøg i Paris deltog vinene i en blindsmagningskonkurrence mod en række Grand Cruer fra Alsace og klarede sig bedre end de lokale favoritter. Herefter var der ingen vej tilbage.

Kvalitet og eksklusivitet Det er interaktionen mellem det tempererede klima, de særlige jordbundsforhold efterladt fra istiden og områdets topografi, som giver Keuka Lake Vineyards særlige terroir. Skråningerne sikrer gennemtræk af luft, og at druerne får rigeligt med sol, men også at området bliver effektivt drænet for vand, og at druerne bliver holdt sunde.

Keuka Lake Vineyards producerer kun 3000 kasser om året. Mange af vinene bliver afsat i New York City, hvor de bliver serveret på flere af de fineste restauranter – ikke mindst Eleven Madison Park, som med tre Michelinstjerner har vundet prisen som verdens bedste restaurant i 2017. Samtidig har også flere restaurantejere i Tokyo fået øjnene op for Keuka Lake Vineyards’ kvalitetsvine.

Specifikationer Producent: Keuka Lake Vineyards Land: USA Område: New York Underområde: Finger Lakes Type: Hvidvin Dyrkningsmetode: Konventionel Druesammensætning: Riesling Glastype: Riesling Serveringsforslag: Lyst kød, Lyse fisk

Alkohol: 12,2% Proptype: Kork Flaskestørrelse: 75 cl