Spring til hovedindhold

Rieslaner, Auslese - Bassermann Jordan

Bassermann Jordan

kr199.00
(ingen anmeldelser endnu) Skriv en anmeldelse
SKU:
236990107
UPC:
4026907011105
Føjer til indkøbskurv... Varen er blevet tilføjet

Om Bassermann-Jordan Vine fra Deidesheim i Tyskland. Bassermann-Jordan blev grundlagt i 1718 og har været i samme families eje lige til 2002, hvor det blev købt af Achim Niederberger. Med beliggenhed ved Deidesheim og ejer af 50 ha på de mest anerkendte marker som Deidesheimer Kieselberg, Forster Ungeheuer og Forster Jesuitengarten hører Bassermann-Jordan ikke alene til blandt Pfalz’, men hele Tysklands bedste Riesling-producenter. I 2000 fik Bassermann-Jordan den fine pris Deutscher Rieslingpreis, men Bassermann Jordan startede deres vinrejse helt tilbage i 1718, hvor de slog sig ned i Pfalz. Det skulle blive til et familieforetagende i næste tre århundreder, før forretningsmanden Archim Niederberger købte Bassermann Jordan. Siden er det kun gået fremad for vineriet, da Niederberger har haft et godt øje til kvalitet og nye tiltag. Siden købet i 2002 har Niederberger formået at renovere selve vingården totalt og endda lancere en gourmetrestaurant, et luksushotel og et brasseri. Vinmarkerne og selve produktionen har også nydt godt af at Ulrich Mell har overtaget, da man har investeret i udvidelser og dermed opnået status som det bedste vinhus i Pfalz, både når det gælder prisvenlige vine og prestigevine. Bassermann Jordan producerer Grosses Gewächs-vine med formålet at skabe vine, der er langtidsholdbare og derfor særligt lagringsværdige. Intentionen er at disse vine skal reflektere det terroir, de er dyrket på, ned til mindste detalje.

Det er Riesling-vin skabt på druerne fra Ungeheuer i Forst i Pfalz. ”Dette uhyre smager mig uhyre godt”, udbrød den tyske rigskansler Otto von Bismarck, da han første gang smagte et glas vin fra vinmarken. På dansk oversættes ordet ”Ungeheuer” til uhyre eller enormt, hvilket forklarer rigskanslerens fuldendte ordspil. Og ja, så var Goethe desuden også enormt fortryllet af vinene fra denne Cru-mark. Grunden til at Bassermann Jordan producerer så fantastiske Riesling-vine er bl.a. jorden, de dyrker på. En blanding af sand, kalksten og ler sørger for fugt, mens området beskytter mod hårde vinde, så druerne modner hurtigere.

Specifikationer Producent: Bassermann Jordan Land: Tyskland Område: Pfalz Klassifikation: Auslese

Type: Dessertvin Undertype: Tysk dessertvin, Auslese Dyrkningsmetode: Konventionel Druesammensætning: Rieslaner Glastype: Riesling Serveringsforslag: Svagt søde desserter, Frugt og nødder, Apéritif Alkohol: 8% Proptype: Skruelåg Flaskestørrelse: 75 cl