Spring til hovedindhold

Roserock Chardonnay

kr399.00
(ingen anmeldelser endnu) Skriv en anmeldelse
SKU:
1096484373
UPC:
012086009136

5/6 stjerner Politiken Anmeldt af Thomas Ilkjær - Frisk og rank vin med toner af lime, stenfrugt og lidt smør. Tæt og frisk smag med indslag af moden gul frugt, hvide blomster og nivea creme. Elegant og præcis vin, en smule kort.

Beskrivelse: Det var kun et spørgsmål om tid, før familien Drouhin ville søge efter nye steder at udforske og producere vin. Med Drouhins enorme talent og succes, så hvorfor ikke? Familien Drouhin skal man holde øje med, de er altid i konstant i udvikling og kompromisløse i bestræbelserne på at producere de absolut bedste kvaliteter af Pinot Noir og Chardonnay. Det må være en Bourgogne-tankegang! Roserock Chardonnay er meget harmonisk og har lettere eksotisk noter som bla. ananas og pære i duften. Den er perfekt afbalanceret mellem frugten og fadet, som slet ikke dominerer. Winemaker Véronique Drouhin ønsker at den friske frugt skal være i centrum. Lang finish med lettere smørpræg, men afstemt med god syre.

Beskrivelse: Domaine Drouhin Roserock er det nyeste kapitel i Drouhin historien. Domaine Drouhin Oregon, der har sine rødder i Bourgognes Côte d’Or og Chablis, begyndte sit amerikanske eventyr i Dundee Hills i Williamette Valley i 1987 og strækker sig nu til Eola-Amity Hills. Et område med et unikt terroir. Gammel vulkansk jordbund, sørger for god dræning. Kombineret med køligt klima gør det området til et af de mest spændende i Oregon. Véronique og hendes bror Philippe Drouhin, som har ansvaret for arbejdet i vinmarken, havde længe været på udkig efter det helt rigtige sted at udvide vinproduktionen. Men det var først, da det blev muligt at købe Roserock – en meget velanset vinmark - at de sprang til. De vidste, der kunne laves fantastisk vin her, og frugten herfra har førhen forsynet nogle af de bedste producenter i området. Véronique og hendes bror går ikke på kompromis med noget, og alting bliver naturligvis gjort med en certificeret bæredygtig produktion. Roserock er ikke en del af Domaine Drouhin-serien, da man ønsker, det skal være et selvstændig brand. Vinene har dog Drouhins fingeraftryk, hvilket tydeligt kan smages. Vinene er præcise med en fantastisk ren frugt og med begrænset brug af fad. Her er ingen grund til at gemme noget væk med for meget egetræ. Roserock er en ekstraordinær vinmark, som ligger i den sydlige del af Eola-Amity Hills. Sommerdagene er varme og tørre, men en kølig brise fra Stillehavet sørger for, at druerne modner langsommere og derved opnår en perfekt phenolisk modning. Sammenlignet med Dundee Hills så modner druerne i Eola-Amity Hills én til to uger senere, hvilket Vérnonique ser som en klar fordel ift. høsten. Det giver en vin med et mere elegant og charmerende udtryk samt et lavere alkoholniveau, som ikke overdøver den fine frugt. Druerne til Roserock Chardonnay kommer fra ejendommens 3 forskellige parceller. Vinifikation: Druerne bliver håndplukket fra ejendommens 3 parceller og nøje selekteret og individuelt gæret. Druerne bliver presset straks efter ankomst til vineriet. Den ene halvdel bliver overført til rustfrie ståltanke, den anden halvdel overføres til franske egetræsfade. Vinen gennemgår 100% malolaktisk gæring, hvorefter vinen blendes. Vinen lagres i alt i ca. 8 mdr.

Producent: Domaine Drouhin Land: USA Område: Oregon Type: Hvidvin