Spring til hovedindhold

2019 Fess Parker Pinot Noir

Fess Parker

kr269.00
(ingen anmeldelser endnu) Skriv en anmeldelse
UPC:
718038557396

Californisk vin i verdensklasse Vinhuset åbnede i 1994 og er bygget, så det ligner en farm med en stor stenpejs, stengulve, en stor veranda, billeder og andet fra Fess Parkers år som Davy Crockett. Nybyggerstilen er stadig levende, samtidig med at vinhusets altoverskyggende mål er at blive et af verdens førende vinhuse, hvor man søger efter den bedste kvalitet samtidig med, at man stadig skal kunne betragte det som et godt køb. Parker-familien besluttede ganske tidligt i forløbet at fokusere på Rhône-varietaler (Syrah og Viognier) og Bourgogne-varietaler (Pinot Noir og Chardonnay) som de fire solide fundamenter i deres vinprogram.

Syrah er den dominerende druesort, da den noterer sig for lidt mere end halvdelen af det tilplantede areal. Det skyldes primært den blanding af sand og ler, der er i jordbunden - en blanding, som sikrer, at vinstokkene drænes, hvis der skulle falde større mængder nedbør, ligesom blandingen holder på fugten i de mere tørre årgange - alt i alt perfekte forhold for Syrah. Som en del af husets strategi har familien lige siden starten investeret i de allerbedste vinmarker i Santa Barbara County. Bevæbnet med masser af kvalitetsdruer og to tidligere trofævindere af San Francisco International Wine Competitions “Winemaker of the Year”, nemlig Eli Parker i 2006 og Blair Fox i 2008, har man den helt rette kombination af råmateriale, flid og passion i kælderen, som er med til at skabe prisvindende vine år efter år.

Specifikationer Producent: Fess Parker Winery Land: USA Område: Californien Underområde: Santa Barbara County Type: Rødvin Årgang: 2019 Dyrkningsmetode: Konventionel Druesammensætning: Pinot Noir Glastype: New World Pinot Noir Serveringsforslag: Krydrede retter, Vildt, Mørkt kød

Alkohol: 14.1% Proptype: Skruelåg Flaskestørrelse: 75 cl