Spring til hovedindhold

2020 M de Minuty Rosé, AOP, 150 cl

Château Minuty

kr349.00
(ingen anmeldelser endnu) Skriv en anmeldelse
UPC:
3547102120009
Føjer til indkøbskurv... Varen er blevet tilføjet

Flydende, sommerlig, sydfransk nydelse! Super harmonisk rosé, hvor fersken og kandiseret appelsin forkæler dig og dine kælne smagsløg i en rund og sprød vinoplevelse. Den lyse og lette rosé lokker dig nærmere med en smule ribs og appelsin, mens en fin, behagelig, forfriskende syre balancerer vinens runde præg.

Om Château Minuty Minuty er at finde på de bedste restauranter langs den franske riviera. Ejeren af Domaine de Châteauneuf i Vidauban, Gabriel Farnet, købte Château Minuty i 1936. Det var den vin-interesserede Kejser Napoleon d. 3, der byggede slottet i 1800-tallet. Efter Anden Verdenskrig bragte Gabriel Farnet Château Minuty tilbage til tidligere storhed. I 1955 blev slottet ét af 23 vinhuse, der blev certificeret som Cru Classé i Côtes de Provence. I 1960'erne reintroducerede Monique Farnet, datter af Gabriel, og hendes mand Etienne Matton en række traditionelle, lokale druesorter som Tibouren, Rolle og Grenache. Det blev holdt til små udbytter for så til gengæld bedre at kunne sikre en god kvalitet. Det lykkedes og man kunne finde Minuty på de bedste restauranter langs den franske riviera. I dag fortsætter man med at restrukturere vinmarken og har erstattet Carignan og Ugni Blanc med Grenache og Rolle, ligesom man har opdateret selve produktionsfaciliteterne. I dag er Minutys ry vokset til nye højder ikke kun i Frankrig, men i hele verden.

Fremragende vine fra Château Minuty Minutys fremragende rosévine er produceret primært på Grenache og Tibouren, som har en særlig historik i Saint-Tropez og sikrer en lokal karakter til vinene. Hvidvinene bliver primært lavet på Rolle, mens rødvinene er på Syrah og Mourvèdre.

Specifikationer Producent: Château Minuty Land: Frankrig Område: Sydfrankrig Underområde: Côtes de Provence Klassifikation: AOP Type: Rosévin Årgang: 2020 Dyrkningsmetode: Konventionel Druesammensætning: Grenache, Cinsault, Syrah Glastype: Rosé Serveringsforslag: Skaldyr (på grillen), Fjerkræ, Fede fisk, Grøntsagsretter, Fjerkræ (på grillen) Alkohol: 13% Proptype: Kork Flaskestørrelse: 150 cl 

Videoer Skjul videoer Vis videoer