Spring til hovedindhold

2020 Selection Delas Viognier, IGP

Maison Delas Freres

kr99.00
(ingen anmeldelser endnu) Skriv en anmeldelse
UPC:
3359950361424
Føjer til indkøbskurv... Varen er blevet tilføjet

Beskrivelse: Delas Frères blev grundlagt i 1835 i Saint Jean Muzols, der ligger i hjertet af Saint-Joseph. I 1977 blev huset overtaget af det anerkendte Champagne Deutz, og med en god kapitalindsprøjtning har man i løbet af en årrække fornyet al vinifikationsudstyret og deslige, så Delas Frères i dag fremstår som et af de mest moderne vinerier i Rhônedalen. Endvidere har man udvidet Delas’ kapacitet for at kunne imødekomme den stadigt stigende efterspørgsel, hvilket også har bevirket, at man – på trods af husets mange besiddelser af vinmarker i nogle af Rhônedalens mest berømte kommuner – også opkøber en vis mængde druer fra de mest kvalitetsbevidste vinavlere i områderne.

Efterspurgte topvine fra Rhônedalen Netop de store besiddelser af vinmarker, som Delas Frères har i Rhônedalen, er medvirkende til, at man i huset har vedtaget, at de varierende terroirs i de forskellige appellationer skal komme så godt som muligt til udtryk i de forskellige vine. En af årsagerne til Delas’ store succes går tilbage til 1997, hvor den unge ønolog, Jacques Grange, blev ansat. Jacques Grange er født og opvokset i Bourgogne, og han har gennem sin relativt korte karriere været stærkt medvirkende til den renæssance, Rhône-distriktet har haft, og han er samtidig manden bag flere af distriktets 100 points-vine. Siden Jacques’ entré i Delas’ kældre, er der på det nærmeste sket en revolution med vinene, og efter tidligere at have stået i skyggen af store huse som Guigal, er Delas Frères nyere årgange kommet med i Rhône-områdets fornemste vinelite. Og ikke nok med det – de er samtidig i et langt mere rimeligt prisleje.

Specifikationer Producent: Maison Delas Freres Land: Frankrig Område: Côtes-du-Rhône Klassifikation: IGP Type: Hvidvin Årgang: 2020 Dyrkningsmetode: Konventionel Druesammensætning: Viognier Glastype: Chardonnay / Viognier Serveringsforslag: Apéritif, Grøntsagsretter, Fisk - fede, Fjerkræ, Krydrede retter, Skaldyr Alkohol: 13.5% Proptype: Kork Flaskestørrelse: 75 cl